Wat is een sloopauto?

Wat is een sloopauto? Een sloopauto is een auto waarmee je weinig kunt doen en dat is natuurlijk logisch. Met een sloopauto kun je namelijk niet meer rijden en de sloopauto maken is vaak geen optie. Dit komt doordat de reparatiekosten vaak heel erg hoog uitvallen voor een ouder voertuig. Als de kosten hoger zijn dan de waarde van de sloopauto, is het vaak beter om hem te verkopen. Een sloopauto verkopen is het beste wat je kunt doen, maar hoe verkoop je nu precies een sloopauto. Veel mensen proberen een sloopauto te verkopen via het internet, maar dit werkt vaak niet. Het duurt namelijk ontzettend lang voordat er iemand reageert op de sloopauto en dit kan maanden duren. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk af van jouw sloopauto en daarom is het beter om te kijken naar andere opties. Hoe verkoop je dan je sloopauto? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Autosloperij

Een autosloperij is een plek waar dagelijks veel auto’s gesloopt worden. Hiermee bedoelen we natuurlijk geen nieuwe voertuigen, maar juist oude tweedehands voertuigen. Deze voertuigen komen vaak niet meer door een keuring en worden ook wel sloopauto’s genoemd. Je sloopauto verkopen aan een autosloperij kan een heel goed idee zijn en steeds meer mensen doen het. Dit komt doordat de autosloperij erkend is door het RDW en hierdoor ben je ook direct af van het voertuig. Je krijgt hiervoor een kleine vergoeding van 100 tot 200 euro. De vergoeding kan ook hoger uitvallen, maar dit ligt echt aan de onderdelen die onder het voertuig zitten.

De autosloperij haalt de hele auto uit elkaar en zoekt naar onderdelen die ze kunnen verkopen. Er zitten soms onderdelen tussen die veel geld waard kunnen zijn en deze verkopen ze vaak door. Daarnaast zorgen ze ervoor dat alles op een duurzame manier gesloopt wordt. Als de sloopauto geen waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar een shredder gebracht. 

Autosloperij vinden

Je moet natuurlijk wel een geschikte sloperij vinden en er zijn verschillende punten waar je rekening mee moet houden. Je kunt het beste kijken in de omgeving en hiervoor goed het internet gebruiken. Vergelijk de verschillende sloperijen met elkaar en zoek een sloperij uit die ook wat wilt geven voor jouw sloopauto. Plan een afspraak in met de sloperij en laat de sloopauto door de sloperij ophalen.

Geef een antwoord