• di. jun 25th, 2024

Vuurwerk blijft populair!

Iedereen is wel bekend met vuurwerk en onder veel mensen is het ook nog populair. Dat is dan ook niet zo gek, want de knallers leveren elk jaar ook weer een spektakel van kleuren. Veel mensen zijn er elk jaar dan ook weer vroeg bij en dat is dan ook niet zo gek. Je moet namelijk wel genoeg in huis hebben om voor jezelf weer een show te geven. Nu is het ook eens leuk om verder te kijken dan alleen sier. Misschien is het ook een keer leuk om te kijken naar echte knallers. Dit is dan bij veel bedrijven ook zeker mogelijk. Zelfs in supermarkten werden er tot kort geleden knallers verkocht. Dit ging dan vaak ook als warme broodjes over de toonbank.

Vuurwerk

Sier

Elk jaar op oudjaarsdag als jij naar buiten gaat kijken om middernacht dan zie jij een hele hoop verschillende soorten kleuren en dat kan dan ook altijd erg mooi zijn. Voor velen is dit dan ook de reden dat zij vuurwerk gaan kopen en dat is dan ook niet zo gek. Je mag dit namelijk maar een keer per jaar afsteken en dat wordt dan ook gedaan. Nu is er ook nog eens ontzettend veel keus tussen verschillende sier knallers. Er zijn namelijk verschillende soorten potten.

Kinderen

Kinderen moeten natuurlijk ook kunnen genieten van oudjaarsdag alleen dit moet wel met maten, want kinderen kunnen niet met grote knallers rondspelen. Daarom is het goed om te kijken naar speciaal vuurwerk naar kinderen en dat is dan ook zeker mogelijk. Dit zijn dan ook kleine knallers. Denk dan bijvoorbeeld aan knalerwten. Deze zijn dan ook altijd heel erg populair bij kinderen en het wordt dan ook regelmatig gebruikt. Dit vuurwerk valt onder categorie een en mag dan ook het hele jaar worden gebruikt zonder dat er problemen ontstaan.

Categorie

Knallers bestaan uit verschillende categorie├źn. Dat is dan een, twee en drie. Zoals eerder al is benoemd kan de eerste categorie het hele jaar worden gebruikt en dat wordt dan ook zeker gedaan. Met verjaardagen worden er wel eens sterretjes gebruikt of kleine fonteintjes. Dit kan dan haast ook niet fout gaan, maar je moet wel oppassen. Een sterretje wordt namelijk best wel heet en als je dat gaat aanraken dan verbrand jij je vinger. Verder is het zo dat categorie twee en drie alleen met oudjaarsdag afgestoken mag worden. Als jij hier niet aan houdt dan kun jij een flinke boete krijgen en dat wil je niet.

Knallers

Onder de categorie twee en drie vallen de meeste knallers en die gaan dan ook best wel hard. Vandaar dat er vaak ook een risico is met dit vuurwerk en dat jij het niet overal zomaar kunt gebruiken. Nu moet jij dit vuurwerk ook zeker niet zomaar aan kinderen geven, want zij weten vaak niet hoe zij er mee overweg moeten gaan. Nu zijn er ook knallers dat alleen mag worden gebruikt door experts. Dit komt doordat zij een heel ander manier van afsteken hebben dan met een lontje.

Door Redactie