• wo. jul 24th, 2024

Terschelling erg populair!

Jij wilt op vakantie, maar je weet nog geen leuke bestemming en het moet wel in Nederland blijven. Dan zijn er een hoop plekken waar jij naartoe kan gaan, maar niet alle plekken zijn even leuk. Veel mensen kiezen ervoor om naar een camping te gaan, maar dat hoeft niet in Drenthe te zijn of ergens in Limburg. Jij kunt er ook voor kiezen om naar Terschelling te gaan en dat is dan ook zeker een goede keuze. Er is namelijk genoeg te doen op dit Waddeneiland en wie weet vind jij het wel zo leuk dat jij nog een keer naar deze plek wilt gaan of je verkent een van de andere Waddeneilanden.

Terschelling vakantie

Waarom?

Het gaan naar eiland op vakantie is natuurlijk erg populair, maar het kan best wel duur zijn. De meeste eilanden liggen toch een eindje van Nederland vandaan. Dat is wat de meeste denken. Wij hebben namelijk onze eigen eilanden. Het gaat dan niet om de ABC eilanden, maar om de Waddeneilanden. Terschelling is hier een van en het is dan ook leuk om deze te bezoeken. Net zoals de andere eilanden is er namelijk genoeg te doen en dat jij kunt zo een lange tijd vullen. Natuurlijk hoef jij niet alleen maar activiteiten te doen.

Ligging

Best veel mensen vergissen zich in de ligging van de Waddeneilanden. Iedereen weet dat ze boven Nederland liggen en dat is ook logisch, maar niet iedereen weet welke volgorde het is. Het zijn in totaal vijf Waddeneilanden en de volgorde is dan Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en dan komt Schiermonnikoog. Texel is de grootste van allemaal en dat merk je dan ook wel als je er bent. Hoewel het mogelijk is om naar meeste van de eilanden te lopen is het natuurlijk het makkelijkste om met de boot er naartoe te gaan. Vaak nemen mensen dan ook de auto mee zodat zij daar rond kunnen rijden.

Wadlopen

Zoals eerder als is gezegd is het mogelijk om te gaan wadlopen naar de waddeneilanden. Dit is alleen niet iets dat jij zomaar kunt doen en jij moet je dan ook wel gaan voorbereiden. Het is namelijk zo dat sommige routes gevaarlijk zijn om te lopen en daarom moeten de meeste routes ook worden gelopen met een gids. Het lopen naar Terschelling is een van de gevaarlijkste routes en mensen zonder ervaring doen dit dan ook eigenlijk niet. Mocht je het toch willen doen dan moet jij een gids meenemen.

Wat?

Natuurlijk weet niet iedereen wat wadlopen is en dat is niet erg. Gelukkig is het niet zo lastig. Bij wadlopen ga jij letterlijk naar een Waddeneiland lopen. Je krijgt keus uit verschillende Waddeneilanden waar jij naartoe kan lopen. De tocht wordt gemaakt wanneer het eb is en dus laagwater. Het is dan ook de bedoeling dat jij de tocht kan afmaken zonder contact met de bodem te verliezen. Aangezien sommige tochten best gevaarlijk zijn zoals die naar Terschelling is het belangrijk om met een makkelijke te beginnen en je goed te voorbereiden. Ga dus zeker op zoek naar een goede gids.

Fietsen

Als er een ding erg populair is in Nederland dan is het wel fietsen en dat wordt dan ook veel gedaan. Wat dan ook lekker is om te doen is om te fietsen in de natuur als jij dat zou willen. Dat hoeft dan niet per se op de Veluwe te zijn, want jij kunt het ook doen op Terschelling. Hier is namelijk een natuur waarvan de kans klein is dat jij die al een keer hebt gezien. Neem dan ook rustig de tijd om rond te kijken. Mocht het fietsen jou misschien toch te snel gaan dan is er een goede manier om toch nog meer te genieten van de natuur.

Wandelen

Lekker stukje wandelen kan natuurlijk nooit kwaad en dat is dan ook zeker iets dat jij moet gaan doen als jij op een van de Waddeneilanden bent. Het is dan ook een goed alternatief voor het fietsen. Tijdens het fietsen kun jij namelijk vaak minder goed letten op de omgeving, want je moet letten op waar jij aan het fietsen bent. Daarom is het goed om te wandelen. Op Terschelling is het dan ook erg fijn om te wandelen en je vind er dan ook hele wandelroutes. Neem wat lekkers te eten en te drinken mee en jij kan zo een paar uur vooruit met het wandelen.

Strand

Een vakantie waarbij jij lekker kan ontspannen is natuurlijk ook heel erg fijn. Daarom moet jij gaan kijken naar een van de stranden. Als het zomer is en je hebt ook nog eens lekker weer dan is het goed om te kijken of jij lekker op het strand kan liggen. Veel mensen doen dan ook niets liever dan bakken in de zon. Mocht jij na een tijdje honger krijgen dan kun jij altijd wat drinken bij de strandtentjes op Terschelling. Daarna is het zeker weer mogelijk om terug te gaan naar je bedje en te genieten van de zon.

Eten

Lekker gaan eten na een lange dag genieten van de natuur is natuurlijk hartstikke lekker, maar je hebt geen zin om zelf te gaan koken. Iets online bestellen kennen ze natuurlijk ook niet echt op een eiland dus dan maar lekker gaan uiteten. Dat is natuurlijk ook niet verkeerd, want ook op de Waddeneilanden zoals Terschelling kun jij ergens lekker gaan eten voor ontbijt, lunch of diner. Dat is dan ook zeker iets dat jij moet gaan doen. Af en toe zelf koken is wel lekker, maar het vereist wel weer moeite. Kiezen voor een heerlijk diner maakt het natuurlijk een stuk beter.

Doen

Zoals jij al hebt gelezen is er genoeg te doen op de Waddeneilanden en dat voor zowel jong als oud. Waarom zou je het dan ook niet doen. Je kunt er lekker eten en genieten op het strand. Mocht jij wat actiever zijn dan kun jij op Terschelling genoeg activiteiten doen. Er zijn voor de jongeren zelfs uitgaansgelegenheden. Maak daar dan ook goed gebruik van.

Door Redactie