schadeauto's

Schadeauto’s verkopen, hoe werkt dat?

Schade oplopen met de auto is iets wat veel mensen jaarlijks mee maken. Zo kan het zijn dat je schade krijgt door een ongeluk, maar ook door slijtage. Heb je schadeauto’s? Vervelend, maar in de meeste gevallen kun je deze gewoon door verkopen. Via het internet staan er namelijk veel schadeauto’s te koop en kun je hier ook je eigen schadeauto verkopen. Echter, kan het meerdere maanden duren voordat je de schadeauto daadwerkelijk verkocht krijgt. Niet iedereen zit namelijk te wachten op een auto met schade en hier wordt goed naar gekeken. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel schade je auto heeft en dit kun je ook laten controleren door een garage. De garage kan precies zien hoeveel het kost om een auto te laten maken. Wanneer de reparatiekosten hoger liggen dan de waarde van de auto, spreek je over een sloopauto. Maar wat kun je nog meer doen met een schadeauto? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Aan een sloperij verkopen

Een sloperij demonteert auto’s, maar sommige sloperijen handelen ook in schadeauto’s. Vaak kopen ze schadeauto’s ook op en kan dit een goede oplossing zijn voor je probleem. Door de schadeauto te verkopen, kun je een snelle service verwachten zodat je direct af bent van je voertuig. Op deze manier hoef je ook geen verzekering meer te betalen en ben je niet meer belastingplichtig. Je kunt op het internet meerdere websites je kenteken invullen en zien hoeveel je auto waard is. Bij de sloperij kijken ze naar de schade en geven ze je een bepaald bedrag. De sloperij moet natuurlijk winst maken en daardoor zal de vergoeding een stuk lager zijn. Echter, ben je er wel direct van af en is het vaak voordeliger dan de auto te verkopen via het internet.

Schadeauto laten maken

Je kunt ook de schadeauto laten maken en alsnog verkopen via het internet. Zo hoef je niet de hele auto te laten maken, maar kun je slechts paar onderdelen vervangen. Op deze manier heeft de auto minder schade en kun je er ook meer voor vragen. Bij blikschade is het niet belangrijk om te doen, maar vooral bij belangrijke onderdelen van het voertuig. Op deze manier zijn er wellicht meer mensen geïnteresseerd in je schadeauto. Hierbij is het wel van belang dat je een duidelijke advertentie maakt met afbeeldingen van de schadeauto.

Geef een antwoord